Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 50 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7h
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Espresso-Panforte
1h 30min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15 min.
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Domino-Käsekuchen
6h 30min
Omas bester Mohnkuchen
1h