Urządzenia i Akcesoria
Gigantischer Apfelkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Zucker150 g
-
Ei1
-
Backpulver1 Pck.
Füllung und Fertigstellung
-
Sahne1000 g
-
Milch200 g
-
Eigelb3
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke100 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Äpfel mittelgroß (Elstar oder Boskop)8
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1881 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Zitronenkuchen
4 godz.
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min