Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Sahne
- 200 g Milch
- 3 Eigelb
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 8 Äpfel, mittelgroß (Elstar oder Boskop)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1881 kJ / 449 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 Std. 30 Min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 Std. 45 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Nektarinen-Blechkuchen mit Vanillesahne
1h 20min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2小时 10 分钟
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 Std. 45 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3hod.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min