Urządzenia i Akcesoria
Haselnuss-Sirup-Schnecken
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
70 Stück
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Zucker150 g
-
Butter kalt, in Stücken120 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Haselnüsse100 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Zuckerrübensirup60 g
-
Sahne40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
209 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 6/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mandel Petit Fours
30 min
Dattel-Marzipan-Röllchen
1 godz.
Maronen-Apfel-Brot mit Walnüssen
1 godz. 30 min
Schokoladen-Sandwich-Kekse
1 godz. 40 min
Geröstete Kokos-Makronen
1 godz.
Haselnuss-Wölkchen
1 godz.
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50 min
Walnuss-Makronen-Stäbchen
3 godz.
Haselnussmakronen
50 min
Nougat-Kipferl
1 godz. 30 min
Zartes Mandelgebäck
10 godz.
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1 godz. 50 min