Urządzenia i Akcesoria
Liegnitzer Bömbchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
36 Stück
Składniki
-
Honig100 g
-
Zuckerrübensirup100 g
-
brauner Zucker50 g
-
Wasser60 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint100 g
-
kandierter Ingwer50 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Butter weich30 g
-
Lebkuchengewürz10 g
-
Mehl200 g
-
Natron1 Msp.
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken100 g
-
Öl10 g
-
Zuckerperlen silber36
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
320 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokoladescheiben mit Trockenfrüchten
20 min
Haselnuss-Wölkchen
1 godz.
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 godz.
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 godz.
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1 godz. 50 min
Strohhütchen
1 godz. 45 min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 godz.
Haselnussmakronen
50 min
Geröstete Kokos-Makronen
1 godz.
Spitzbuben
2 godz.
Kokos-Engelsaugen
2 godz.