Urządzenia i Akcesoria
Liegnitzer Bömbchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
36 Stück
Składniki
-
Honig100 g
-
Zuckerrübensirup100 g
-
brauner Zucker50 g
-
Wasser60 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint100 g
-
kandierter Ingwer50 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Butter weich30 g
-
Lebkuchengewürz10 g
-
Mehl200 g
-
Natron1 Msp.
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken100 g
-
Öl10 g
-
Zuckerperlen silber36
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
320 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 godz. 15 min
Aprikosen-Passionsfrucht-Konfitüre
35 min
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Puddingbrezeln
3 godz.
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Rhabarber-Biskuitrolle
2 godz.
Emmer-Schoko-Muffins mit Kirschen
1 godz.
Teekuchen
1 godz. 15 min
Vegane Mohn-Spitzbuben
2 godz.
Teebeutel-Kekse
1 godz. 30 min
Flammende Herzen
1 godz. 30 min