![Pfirsich-Butterkuchen Pfirsich-Butterkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3690A2EC-8B2D-4A78-84B3-097E9607AB13/Derivates/cf9925c2-998d-4386-8866-5cc0620c3eb4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Joghurt-Butter, weich, in Stücken
- 1 Eigelb
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Pfirsiche, reif, in Spalten
- 50 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Joghurt-Butter, in Flöckchen, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Apfel-Tarte
1h 15min
Zitronenschnecken
3 Std. 30 Min
Orangenküchlein
50 Min
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Limetten-Milchreis-Tarte
3 Std.
Garibaldi-Kekse
35 Min
Königskuchen
9 godz. 30 min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Erdbeer-Donuts
50 Min
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min