Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Joghurt-Butter, weich, in Stücken
- 1 Eigelb
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Pfirsiche, reif, in Spalten
- 50 g brauner Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Joghurt-Butter, in Flöckchen, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Kokosglasur
1 Std. 15 Min
Zitronenschnecken
3h 30min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2j 30 menit
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15 min
Gedrehter Hefezopf
2j
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2j 10 menit
Schmand-Apfel-Kuchen
1j 30 menit
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3sa
Bunter Obstkuchen vom Blech
1j
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3sa