Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水
- 300 克 白米 ,洗淨、瀝乾
- 80 克 新鮮毛豆仁 (或冷凍毛豆仁)
- 3 朵 乾香菇 ,泡軟,切小丁
- 10 克 薑 ,切片
- 10 克 白芝麻油
- 200 克 甜菜根 ,去皮、切塊
- 1 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 5.87 g
- Węglowodany
- 44.03 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.467 g