甜菜根飯
TM5 TM6

甜菜根飯

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1200 克 水
  • 300 克 白米 ,洗淨、瀝乾
  • 80 克 新鮮毛豆仁 (或冷凍毛豆仁)
  • 3 朵 乾香菇 ,泡軟,切小丁
  • 10 克 薑 ,切片
  • 10 克 白芝麻油
  • 200 克 甜菜根 ,去皮、切塊
  • 1 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
941 kJ / 225 kcal
Białko
5.87 g
Węglowodany
44.03 g
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
1.467 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy