Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla all'olio
- 65 g di acqua
- 125 g di zucchero
- 6 g di lievito in polvere per dolci
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 35 g di olio di semi di mais
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di vaniglia in polvere
Torta cheescake
- 240 g di biscotti secchi
- 145 g di burro a pezzi
- 250 g di ricotta, ben scolata
- 125 g di yogurt bianco
- 400 g di mascarpone
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
-
50
g di cioccolato al latte a pezzi
lub 50 g di cioccolato bianco a pezzi -
300
g di frutti di bosco, misti, freschi
lub 300 g di frutta fresca mista, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.7 kJ / 575.4 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 206.1 mg
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Tartellette cioccolato e marshmallow
3sa
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1j 30 menit
Tortine paradiso
1j
Cream tart
4 Std.
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1j
Cream tart a cuore (di LuCake)
10 Std. 20 Min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25j 20 menit
Krapfen con crema pasticcera
4h 20 min
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Millefoglie
5h
Bignè con crema pasticcera
3sa