Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di gherigli di noci
- 400 g di farina tipo 0
- 15 g di lievito di birra fresco
- 360 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 30 g di strutto
- 10 g di sale
- 70 g di vino bianco
- 30 g di succo di limone
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4h
Focaccine di segale ai semi
3h 30min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Focaccia con kefir
12h
Pane bianco
3h
Pane contadino ai cereali
7 Std.
Focaccine con rosmarino
2h 30min
Focaccia tirolese
3h 30min
Focaccia al pesto
3u. 40min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3 Std. 20 Min
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15min