Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g ziemniaków , obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g cebuli , pokrojonej na ćwiartki
-
1 łyżka soku z cytryny
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
20 g mąki ziemniaczanej
-
20 g płatków owsianych
-
1 jajko
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2470 kJ /
590 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
83 g
Tłuszcz
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Kluski z makiem
40 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 Std.
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 Std. 35 Min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 Std. 40 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 Min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 Std. 30 Min