
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 2 échalotes
- 200 g de blanc de poulet coupé en dés (1 cm env.)
- 20 g de beurre
- 180 g de champignons de Paris frais brossés et coupés en lamelles
- sel à discrétion
- poivre moulu à discrétion
La sauce Béchamel
- 40 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 1 cube de bouillon de volaille
- poivre moulu à discrétion
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 200 g de quenelles nature, coupées en rondelles
- 8 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405 kcal / 1691 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 2 g