Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 2 échalotes
- 200 g de blanc de poulet, coupé en dés (1 cm env.)
- 20 g de beurre
- 180 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en lamelles
- sel, à discrétion
- poivre moulu, à discrétion
La sauce Béchamel
- 40 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 1 cube de bouillon de volaille
- poivre moulu, à discrétion
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 200 g de quenelle nature, coupée en rondelles
- 8 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 405 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies
50min
Arancinis
3 Std.
Ficelles picardes
2h
Boulettes de viande à la sauce tomate
45min
Galettes de pommes de terre
45min
Epaule de veau à la normande
1 Std.
Surprises de veau au fromage et au poivron
45min
Sauce chasseur
35min
Galettes de viande et choucroute
40min
Vol-au-vent aux moules et chou frisé
1 Std. 20 Min
Pommes de terre farcies
1 Std. 15 Min
Vol-au-vent aux champignons
45min