Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'huile d'olive extra vierge
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 50 g de vinaigre balsamique
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'herbes aromatiques variées, déshydratées (ex. basilic, origan, thym, romarin)
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre noir fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1570 kJ / 374.8 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
-
Basiques - Indispensables du placard 11 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux fines herbes
10 Min
Cuisson des pâtes
20 Min
Chapelure
5 Min
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 Min
Omelette aux pommes de terre
30 Min
Mayonnaise
5 Min
Cuisson des œufs
20 Min
Sauce au yaourt
5 Min
Concombre tzatziki
5 Min
Vinaigrette au cidre et échalotes
5 Min
Œufs mimosas à la sardine
35 Min
Les beurres aromatisés
24h