Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 800 g de viande de bœuf à braiser (de préférence gîte, paleron, collier ou joue), coupée en cubes (2-3 cm)
- 350 g de vin rouge, de préférence corsé
Le jour même
- beurre, pour la cuisson
- 200 - 250 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 100 - 200 g de lard fumé, coupé en lardons
- 400 - 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 600 g d'eau
- 20 g de fécule de maïs
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni (laurier, thym et persil)
- 2 carrés de chocolat noir 70% de cacao (opcjonalnie)
- feuilles de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.6 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 747.6 mg
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Saveurs Automnales ! 14 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Pot-au-feu
1h 35 min.
Osso-buco
1 godz. 20 min
Poulet basquaise
50 min
Blanquette de veau
1h 15min
Blanquette de veau
1h
Pot-au-feu
1h 40min
Blanquette de veau
1h
Goulasch
50 min
Bœuf bourguignon
1h 25min
Sauté de veau Marengo
55 min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 min
Bœuf carottes
2h