Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La crème au citron
- 3 citrons jaunes, jus et zeste
- 150 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs entiers
- 1 jaune d'œuf
La meringue
- 120 g de sucre en poudre
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 12462 kJ / 2967 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 392 g
- Tłuszcz
- 135 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Crème pâtissière
15 Min
Profiteroles
2h 15min
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Crème brûlée
2h 40min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min
Tarte au citron
12h
Pâte à chou
2h
Cannelés
13h 45min
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3h 40min
Tarte tropézienne
3h