![Sauce hollandaise Sauce hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d42e5a35-3d6f-4021-8f5d-a2e414fb6ed5/Derivates/4c25afb1-5e98-4f4c-b75c-08bd463a03e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.8 kJ / 523.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 56.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 Min
Crème fouettée
10 Min
Crème brûlée
4 Std. 10 Min
Sauce beurre blanc
20 min
Les beurres aromatisés
24sa
Sauce Béchamel express
20 min
Mayonnaise
5 Min
Moutarde au piment rouge et miel
Brak ocen
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce béarnaise
40 Min