![Pâtes façon risotto aux coquillages Pâtes façon risotto aux coquillages](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F024D2F-E397-4136-83EF-C06F90564AC5/Derivates/b1854f51-a314-4698-9f52-149f98077f75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 1 citron jaune
- 5 artichauts poivrade
Les pâtes
- 30 g de parmesan, en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre
- 300 g de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni (pâtes langue d'oiseau)
- 150 g de vin blanc sec
- 600 g de fumet de poisson chaud
- 20 coques fraîches, préalablement dégorgées
- 20 moules fraîches, préalablement nettoyées
- 1 botte d'asperges vertes
- parmesan, en copeaux pour la finition
- 1 c. à soupe de feuilles d'estragon frais
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110 kJ / 503 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
20min
Ratatouille provençale
1j
Caramel de base
25 menit
Pâte à tartiner au cacao sans sucre
5 menit
Paëlla aux fruits de mer
1 Std. 5 Min
Crêpes suzette
2 Std. 15 Min
Aubergines farcies aux chipolatas
1 Std. 10 Min
Beignets d'huîtres au thym
35min
Cassoulet de haricots au pesto de noix
4h 30min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Riz aux champignons et chorizo
40min
Anneaux de calamar au vin rouge
1j