Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de coques fraîches, type tellines
- 1 c. à soupe de gros sel
- 1 bouquet de persil frais, équeuté
- 2 gousses d'ail, pelées et fendues en deux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 795 kJ / 191 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1h 35 min
Beignets d'huîtres au thym
35 Min
Asperges sauce romesco
45min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15 min
Beignets de courgettes comme des acras
1h 45min
Ormeaux à la persillade verte
30min
Légumes farcis au bœuf
1h 15 min
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Anchoïade
15min
Aïoli
10 min
Aïoli traditionnel
10 min