![Tellines en persillade Tellines en persillade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50908F39-EA0D-4C2D-AE3F-83ABE93CEE11/Derivates/4A99ACFC-1D18-454A-8745-187B55A27F24.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de coques fraîches, type tellines
- 1 c. à soupe de gros sel
- 1 bouquet de persil frais, équeuté
- 2 gousses d'ail, pelées et fendues en deux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 795 kJ / 191 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Salade de fèves aux coques à la menthe
55 min
Tapenade
10 min
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1 godz. 35 min
Ormeaux à la persillade verte
30 min
Fougasse aux grattons
2h
Tapenade de Marseille
15 Min
Aïoli traditionnel
10 min
Aïoli
10 min
Anchoïade
15 Min
Tapenade
10 min
Tapenades variées
10 min