![Pissaladière aux oignons rouges Pissaladière aux oignons rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39156ED4-AA8B-406F-A18C-F1F614D950DC/Derivates/9c820f4d-a323-46a3-bbfe-47a44ee4df7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons rouges, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail, dégermée
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de sucre roux
- 2 branches d'aiguilles de romarin frais
- 2 c. à soupe d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 1 pâte brisée maison
- 12 filets d'anchois frais
- 20 olives noires avec leur noyau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2965 kJ / 710 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au pistou
40 Min
Pissaladière
3 Std.
Tarte aux oignons et tapenade
1h 10min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Fiadone au citron
3h 50min
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Pissaladière
2h 10min
Pissaladière
3 Std.
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1 Std. 30 Min
Pissaladière à l'origan
3 godz. 20 min
Pissaladière classique
2 Std.
Tempuras de courgette et d'aubergine
45min