Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons rouges, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail, dégermée
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de sucre roux
- 2 branches d'aiguilles de romarin frais
- 2 c. à soupe d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 1 pâte brisée maison
- 12 filets d'anchois frais
- 20 olives noires avec leur noyau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2965 kJ / 710 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Socca aux légumes d'été
55min
Salade de poulpe sous-vide
8 godz.
Soupe au pistou
40min
Pissaladière
3 Std.
Pissaladière
2h 10min
Pissaladière à l'origan
3h 20min
Caponata sicilienne
55min
Pissaladière classique
2h
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35min
Rouille
10min
Tatin de poivron et tapenade
1h 5min
Caviar d'aubergines
1h 5min