Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de brousse de chèvre
- 100 g de sucre en poudre
- 25 g de sucre vanillé (facultatif)
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités
- 4 œufs
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Galette des rois vanille-fève tonka
1 Std. 20 Min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Morue à la méditerranéenne
1h 25min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Fiadone corse
50 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Fiadone au citron
50 min
Curd au pamplemousse
15min
Canistrelli
1 Std.
Fiadone
55min
Flan à la noix de coco
1h 15min
Flan sans pâte
6h