Couscous au poulet et aux aubergines

Couscous au poulet et aux aubergines

4.4 194 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • aubergines bio, coupées en deux dans le sens de la longueur, pédoncule retiré
    4
  • d'huile d'olive
    8 c. à soupe
  • de graines de couscous moyennes
    300 g
  • d'eau chaude
    300 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
    4
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de volaille
    2 cubes
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de ras el-hanout
    1 c. à soupe
  • de pois chiches en conserve cuits, rincés et égouttés
    200 g
  • de la sauce harissa à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 705 kcal / 2964 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...