
Wersje kompatybilne
Tajine de poulet aux oignons confits, raisins secs et pistaches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de pistaches, décortiquées et non salées
- 300 g d'oignons rouges pelés et coupés en quatre
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 40 g de miel
- 600 g de blanc de poulet coupé en gros morceaux
- sel
- 1 c. à soupe bombée de mélange d'épices type massalé ou garam massala
- 1 c. à soupe bombée de graines de carvi
- 100 g de raisins secs
- 180 g de courgettes bio non pelées coupées en cubes de 1,5 cm de côté
- 230 g d'eau
- 220 g de pois chiches en conserve (1 petite boîte)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 532 kcal / 2237 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 43 g