Leek and Lancashire Cheese Quiche

4.8 164 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • unsalted butter chilled, diced
    80 g
  • water cold
    50 g
  • fine sea salt
    1 pinch
Filling
  • Lancashire cheese cut in pieces
    150 g
  • leeks cut in pieces (3 cm)
    350 g
  • unsalted butter
    20 g
  • single cream
    280 g
  • large eggs
    2
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 398.8 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1464.2 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 22.1 g

Może spodoba Ci się również...