Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z sosem „San Fernando”
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
150 g orzeszków ziemnych , prażonych
-
1 łyżeczka nasion kminku
-
4 ziarna pieprzu czerwonego
-
2 goździki
-
500 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
150 g cebuli , przeciętej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
2 papryki chili chipotle , średnio ostre
-
1 łyżka epazote, suszonego (zioło meksykańskie, opcjonalnie)
-
200 g wody
-
30 g oleju
-
2 - 3 kostki bulionu drobiowego
-
1000 g piersi kurczaka , lub mięsa z innej części kurczaka, pokrojonych w kostkę
-
500 g ryżu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2121 kJ /
507 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min