Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 8 endibias
- 2 cucharadita de sal
- 2 cucharadita de pimienta negra molida
- 35 g de mantequilla
- 8 lonchas de queso gruyère
- 8 lonchas de jamón cocido
- 400 g de leche
- 20 g de aceite de oliva
- 45 g de harina
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 50 g de queso rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2393 kJ / 573 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coles de Bruselas a la mostaza
20 dk
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 dk
Cardo con carabineros
1h
Puerros gratinados con bechamel de soja
1sa 15 dk
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Guarnición de calabacín
30 dk
Coliflor con bechamel
55 min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 dk
Parmentier de setas
1 godz. 10 min
Acelgas en adobillo
40min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 dk
Acelgas con bechamel
50min