![Moules aux cocos de Paimpol Moules aux cocos de Paimpol](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/681df473-f45b-449a-9c18-e1816eb29884/Derivates/f8b38a72-1efe-441c-a75d-e4aab0ccf726.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de vin blanc
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g d'eau
- 500 g de cocos de Paimpol, prêts à cuire
- 200 g de lait de coco
- 3 c. à café de curry en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766.5 kJ / 424.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 182 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seiche sauce au vin rouge
1sa 5 dk
Choucroute de la mer
40 min
Lotte sauce vallée d’Auge
1h 40 min
Pressé de raie
14 Std.
Crabes farcis
1j 15 menit
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50 dk
Mijoté de lotte aux épices
50 dk
Crabe farci aux herbes
1h 20min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Caldo de sururu (Soupe de moules au lait de coco)
45 dk
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40 min
Filet mignon de porc farci de fruits secs, garniture automnale
2 Std.