Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
1600 g wody
-
8 liści kapusty włoskiej , dużych
-
100 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
20 g masła
-
100 g boczku , wędzonego, pokrojonego w kostkę
-
250 g filetów z piersi kurczaka , pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
-
70 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
50 g czerwonej papryki
-
500 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
1 kostka bulionu drobiowego
-
1 łyżka mąki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min