Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
1600 g wody
-
8 liści kapusty włoskiej , dużych
-
100 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
20 g masła
-
100 g boczku , wędzonego, pokrojonego w kostkę
-
250 g filetów z piersi kurczaka , pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
-
70 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
50 g czerwonej papryki
-
500 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
1 kostka bulionu drobiowego
-
1 łyżka mąki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Polędwica po toskańsku
45 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min