Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
1600 g wody
-
8 liści kapusty włoskiej , dużych
-
100 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
20 g masła
-
100 g boczku , wędzonego, pokrojonego w kostkę
-
250 g filetów z piersi kurczaka , pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
-
70 g cebuli , przekrojonej na połówki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
50 g czerwonej papryki
-
500 g pomidorów , przekrojonych na połówki
-
1 kostka bulionu drobiowego
-
1 łyżka mąki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 Std.
Świąteczna szynka peklowana
170 Std. 20 Min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 Min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 Min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 Min
Wołowina w czerwonym winie
2 Std. 10 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 Min
Ossobuco
1 Std. 10 Min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 Std.
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 Min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.