Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de ajo
- 2 cdas de orégano
- 15 g de achiote, en pasta
- ½ cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de comino en polvo
- 100 g de vinagre blanco
- 150 - 300 g de jugo de naranja, agria
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 cditas de sal fina
- 1000 g de carne de cerdo, (pernil) en cubos (4 x 4 cm)
- 20 g de aceite
- 20 g de manteca de cerdo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241.5 kJ / 535.7 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 872.6 mg
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Chilaquiles rojos
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Tacos al pastor chilangos
40 min
Sopa de tortilla
40 min
Tinga de pollo
30 Min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Salsa tampico
10 min
Panuchos de cochinita pibil
35 min
Pozole Rojo
1h 30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Enchiladas suizas
1 Std.