Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de ajo
- 2 cdas de orégano
- 15 g de achiote, en pasta
- ½ cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de comino en polvo
- 100 g de vinagre blanco
- 150 - 300 g de jugo de naranja, agria
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 cditas de sal fina
- 1000 g de carne de cerdo, (pernil) en cubos (4 x 4 cm)
- 20 g de aceite
- 20 g de manteca de cerdo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241.5 kJ / 535.7 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 872.6 mg
Alternatywne przepisy
Pozole Rojo
1h 30min
Tinga de pollo
30min
Enchiladas suizas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Tacos al pastor chilangos
40min
Chilaquiles divorciados
1h
Sopa de tortilla
40min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Tortas ahogadas
2u. 40min
Adobo al pastor
10 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Panuchos de cochinita pibil
35 Min