Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de jitomate
- 2 cubos de caldo
- 120 g de cebolla
- 30 g de aceite
- 500 g de carne molida
- 200 g de rajas de chile poblano, congeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1215 kJ / 290.4 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 66.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 godz. 30 min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Salpicón de res
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min