Crema de jitomate

4.6 433 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 25 g de cebolla en trozos
  • 15 g de mantequilla sin sal
    30 g de aceite de oliva
  • 350 g de jitomate saladet en mitades
  • 35 g de puré de tomate
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 cucharadita de orégano
  • 100 g de agua
  • 1 cdita concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 2 - 4 hojas de albahaca frescas
  • 1 ramita de perejil fresco sólo las hojas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 33 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 589.3 kJ / 140.9 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...