Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla, en trozos
-
30
g de mantequilla sin sal
lub 30 g de aceite de oliva - 700 g de jitomate, en mitades
- 70 g de puré de tomate
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
-
1
cucharadita de orégano
lub 1 cucharadita de mezcla de hierbas para pizza - 500 g de agua
- 1 cubo de caldo, o 1 cda de concentrado de caldo
- 100 g de crema ácida
- 2 - 4 hojas de albahaca frescas
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30 dk
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 dk
Sopa de tortilla
40min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de tortilla
25min
Sopa de poro y papa
30 dk
Fideo seco en salsa de chiles
35min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de chile poblano
25min
Crema de elote
20 dk
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min