Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso panela, en trozos
- 300 g de cebolla, en cuartos
- 500 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 30 g de chile chipotle adobado
- 2 hojas de laurel, secas
- 18 tostadas, para servir
- 250 g crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4848.3 kJ / 1158.8 kcal
- Białko
- 68.8 g
- Węglowodany
- 121.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1802.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Arroz a la mexicana
50min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35min
Salpicón de res
40min
Chilaquiles divorciados
1h