Pescado a la veracruzana

Pescado a la veracruzana

4.9 678 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

  • 300 g de cebolla (150 g en trozos y 150 g en rodajas)
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 50 g de aceite de oliva extra virgen
  • 800 g de jitomate en trozos
  • 1 hoja de laurel seca
  • sal fina al gusto
  • pimienta negra molida al gusto
  • 1 cdita de azúcar
  • 40 g de alcaparras
  • 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
  • 6 filetes de pescado
  • 30 g de chiles güeros en escabeche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 509 mg
Białko 34 g
Kalorie 1270 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...