Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
1 cebula , przekrojona na połówki (80 g)
-
120 g pora , pokrojonego w talarki
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
600 g warzyw , dobranych wg smaku, pokrojonych na kawałki (np. ziemniaki, marchewki, cukinii, selera, pomidora, botwinki, fasoli, dyni)
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka soli
-
120 g makaronu , ditalini lub innego rodzaju drobnego makaronu
Do podania
-
oliwa z oliwek extra vergine , do smaku
-
liście bazylii
-
ser parmezan , tarty, do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1079 kJ /
258 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa caldo verde
45 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Zupa bryndzowa
45 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.