Zupa minestrone

Zupa minestrone

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 1 cebula , przekrojona na połówki (80 g)
  • 120 g pora , pokrojonego w talarki
  • 40 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 600 g warzyw , dobranych wg smaku, pokrojonych na kawałki (np. ziemniaki, marchewki, cukinii, selera, pomidora, botwinki, fasoli, dyni)
  • 1000 g wody
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g makaronu , ditalini lub innego rodzaju drobnego makaronu
Do podania
  • oliwa z oliwek extra vergine , do smaku
  • liście bazylii
  • ser parmezan , tarty, do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1079 kJ / 258 kcal
Białko 8 g
Węglowodany 21 g
Tłuszcz 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie