Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
1 cebula , przekrojona na połówki (80 g)
-
120 g pora , pokrojonego w talarki
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
600 g warzyw , dobranych wg smaku, pokrojonych na kawałki (np. ziemniaki, marchewki, cukinii, selera, pomidora, botwinki, fasoli, dyni)
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka soli
-
120 g makaronu , ditalini lub innego rodzaju drobnego makaronu
Do podania
-
oliwa z oliwek extra vergine , do smaku
-
liście bazylii
-
ser parmezan , tarty, do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1079 kJ /
258 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Bob czorba
13 godz. 15 min
Zupa krem i pulpety z indyka w sosie
45 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.