Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dyni, obranej, pokrojonej na kawałki
- 800 g mleka
- 2 - 3 łyżeczki cukru
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczkę cukru wanilinowego - 1 szczypta soli
-
60 - 70
g makaronu, suchego, typu zacierki
lub 60 - 70 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 891.6 kJ / 213.1 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 140.1 mg