Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cogumelos
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 300 g cogumelos frescos
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- 10 g molho de soja
- 1 pitada de pimenta
Cebola
- 40 g manteiga
- 300 g cebola cortada em lâminas
- 40 g vinho do Porto
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Espinafres
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g espinafres descongelados
- 100 g queijo-creme
Montagem
- 1 c. sopa de manteiga
- 1 c. sopa de azeite
- 6 tornedós de vitela (medalhões do lombo)
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1500 g massa folhada
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 8311.3 kJ / 1986.4 kcal
- Białko
- 89.8 g
- Węglowodany
- 114.7 g
- Tłuszcz
- 127 g
- Tłuszcz nasycony
- 53.6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1801.2 mg
Alternatywne przepisy
Tacos de camarão e manga
25 dk
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45min
Rolo de queijo de cabra com crocante de frutos secos e bacon
10 dk
Nachos com molho rico
30min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2 Std. 15 Min
Strudel de alheira
1 Std. 20 Min
Deviled eggs
30min
Salada morna de pera com queijo e bacon
25 dk
Bife Wellington
50 Min
Queijo camembert com cobertura de frutos secos
15min
Rolos de arroz de camarão
1h
Salmão com crosta de amêndoa e tagliatelle com espargos
35 Min