Filetes de polvo com arroz de feijoca

Filetes de polvo com arroz de feijoca

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

Filetes de polvo
  • polvo descongelado
    1200 g
  • vinho branco
    100 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo caldo de legumes
  • farinha
    150 g
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    10 g
  • ovo
    1
  • água
    150 g
  • Óleo q.b. p/ fritar
Arroz de feijoca
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • couve-portuguesa cortada em juliana
    100 g
  • arroz agulha
    400 g
  • água
    1200 g
  • sal
    2 c. chá de
  • feijoca cozida e escorrida
    620 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1085 kcal / 4540 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...