Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cuscuz
- 500 g lombinhos de coelho cortados em pedaços
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 1 c. chá de cardamomo
- 1 c. chá de canela em pó
- 70 g noz
- 15 g salsa
- 350 g romã, mais q.b. p/ servir
- 30 g chalota
- 2 dentes de alho
- 15 g gengibre
- 30 g azeite
- 150 g água
- 120 g leite de coco
- 30 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2912 kJ / 697 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Coelho estufado com esparguete
9 Std.
Guisado de coelho com puré de batata-doce e feijão-branco
1 Std.
Strogonoff de vitela com legumes
40 Min
Coelho à moda do mediterrâneo
1 Std. 15 Min
Saltear carne de vaca em cubos (médio)
15 Min
Pernas de frango guisadas com feijão
4 godz. 35 min
Chambão estufado com creme de coco e tandoori e arroz integral de erva-príncipe
3 Std.
Arroz de coelho e espinafres
40 Min
Coelho com ameixas e sultanas
3h 50min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40 Min
Coelho à caramela
13h