Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 20 g hortelã
- 4 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 100 g azeite
- 1 c. chá de pimenta
- 60 g sumo de limão
- 2000 g sela de borrego inteira
- 100 g vinho branco
Migas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 4 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3335 kJ / 798 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30 Min
Farófias
20 Min
Arroz de lingueirão
2 godz. 35 min
Perdiz de escabeche
24h
Ensopado de borrego
1 Std.
Torta de camarão
45 Min
Sopa de cação
40 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5 min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Esparregado
20 Min
Filhoses de Cabrela
1 Std. 20 Min