Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g postas de perca
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g hortelã
- 30 g coentros
- 30 g poejo
- 3 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 100 g pimento verde cortado em pedaços
- 100 g tomate s/ pele e s/ sementes
- 1 folha de louro
- 800 g água
- 600 g batata s/ casca, cortada às rodelas finas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Caril de peixe rico
50 Min
Raia alhada
40 Min
Ervilhas com ovos escalfados
1h
Misturas
1h
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Favas guisadas
50 Min
Sopa de peixe e legumes
40 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 Std. 50 Min
Pipis
1h
Sopa de cação
40 Min