Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g postas de perca
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g hortelã
- 30 g coentros
- 30 g poejo
- 3 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 100 g pimento verde cortado em pedaços
- 100 g tomate s/ pele e s/ sementes
- 1 folha de louro
- 800 g água
- 600 g batata s/ casca, cortada às rodelas finas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa de feijoca com agrião
40 Min
Sopa de segurelha
40 Min
Poejada
45 Min
Tomatada de bacalhau bragançana
35 Min
Sopa de cação
40 Min
Sopa de peixe e legumes
40 Min
Sopa rica de peixe
2 godz. 30 min
Feijoada de chocos
45 Min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min