Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym
TM6

Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym

4.4 (41 ocen )

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego
  • 300 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 ząbki czosnku, przekrojone na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 50 g czerwonego wina
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 5 g cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2120 kJ / 506 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie