Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

4.0 345 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego
  • 300 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 ząbki czosnku przekrojone na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 50 g czerwonego wina
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 5 g cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 506 kcal / 2120 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 699 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...