Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

3.9 344 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    300 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego
    300 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ząbki czosnku przekrojone na pół
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    200 g
  • czerwonego wina
    50 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • cukru
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 506 kcal / 2120 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 699 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...