Wersje kompatybilne
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g mięsa wołowego, mielonego
- 300 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 50 g czerwonego wina
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 5 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 699 mg
Alternatywne przepisy
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2h 25min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4h