
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
mięsa wołowego, mielonego300 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego300 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ząbki czosnku przekrojone na pół3
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
czerwonego wina50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
cukru5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
506 kcal /
2120 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
699 mg