
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g mięsa wołowego, mielonego
-
300 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
50 g czerwonego wina
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
5 g cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
506 kcal /
2120 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
699 mg