![Guarnición de verduras Guarnición de verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/168781BB-EFBB-42BE-AE10-B6ABA55FF3F7/Derivates/2915FDEE-6EFA-4312-8A62-5779E28B87AF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de jitomate, en trozos
- 1 chile chipotle adobado
- 300 g de cebolla, en trozos
- 150 g de pimiento rojo, desvenado, en trozos
- 150 g de chile poblano, desvenado, en trozos
- 300 g de calabacita, sin pelar, en trozos
- 40 g de aceite
- 2 cdas de concentrado de caldo de verduras en polvo, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 376.1 kJ / 89.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 116.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Guarnición de papas
30min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Salpicón de res
40min
Ensalada rápida
10min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Crema de verduras
35min
Ensalada fresca de verduras
10min
Verduras salteadas
10min
Ensalada de pasta con trucha y verduras
45min
Fetuccine de zanahoria y calabacita al vapor
35min
Salsa verde
10min