![Pulpo con crema de calabacitas Pulpo con crema de calabacitas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96356ee4-4bc3-4952-ae7b-00e8b61d9e0c/Derivates/4ab79684-e7d1-490f-9801-3987e7a8506f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de agua
- 700 g de pulpo crudo, (ver tip)
- 30 g de echalot, (aprox. 1 pieza), en mitades
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de calabacita, en mitades
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mejillones con salsa de jitomate
45 dk
Pulpo fácil con papas y cilantro
1 Std. 25 Min
Echalots dorados 250 g
25 min
Pato navideño en salsa de ponche
2h 10min
Chile relleno de mariscos
1 Std. 30 Min
Listones de calabacita almendras y vinagreta
30 min
Pescado en hoja santa
30 min
Ensalada de tallarines, berros y carne
25 min
Pasta al pesto blanco TM6
40 min
Albóndigas de pollo con kale sofrito
35 min
Atún con salsa Vierge
50 dk
Salmón al horno con ensalda de tocino y vinagreta de balsámico
30 min