Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de agua
- 700 g de pulpo crudo, (ver tip)
- 30 g de echalot, (aprox. 1 pieza), en mitades
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de calabacita, en mitades
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35 min
Huevos duros
35 min
Spaghetti con almejas y vino blanco
1h 30min
Salsa holandesa
15min
Salmón a la naranja
50 min
Pasta fresca de chile poblano
40 min
Huevos cocidos
20min
Pulpo con puré de betabel y chile manzano
2h
Salmón en salsa de ajo, miel y cítricos
40 min
Huevos pochados
25 min
Pulpo con soya y mantequilla
1 Std. 40 Min
Pay de limón express
15min