Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
黑糖液
- 45 克 黑糖
- 25 克 水
布利麵包
- 300 克 中筋麵粉
- 50 克 冰糖粉
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 1 顆 蛋
- 120 克 牛奶
- ½ 茶匙 鹽
- 70 克 奶油 ,切小塊
蒸布丁
- 250 克 牛奶
- 20 - 40 克 冰糖粉
- 50 克 鮮奶油 (詳見變化)
- 3 顆 蛋
麵包整型
- 1 顆 蛋 ,打成蛋液(塗抹用)
- 黑芝麻 ,少許
蒸布丁&烤麵包
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2063.1 kJ / 493.6 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 190.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 179.2 mg