Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 大匙 XO醬
- 10 克 薑 ,切片
- 15 克 蔥 ,切段(約4公分)
- 15 克 乾香菇 ,泡軟,切片
- 1 大匙 蠔油
- 1 小撮 鹽
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 太白粉
- 10 克 米酒
- 400 克 去骨雞腿排 ,切塊(4公分)
- 500 克 水 (蒸煮用)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1156.8 kJ / 276.7 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 0.2 g