蕃茄蛋包飯
TM5 TM6

蕃茄蛋包飯

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 2 顆 蛋
  • 50 克 牛奶
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 100 克 白米, 洗淨、瀝乾
  • 1100 克 水
  • 40 克 紅蘿蔔, 切大塊
  • 50 克 洋蔥, 切大塊
  • 100 克 培根片, 切小片
  • 10 克 油 (opcjonalnie)
  • 70 克 新鮮鳳梨, 切厚片
  • 50 克 蕃茄, 切丁
    lub 50 克 小蕃茄, 切丁
  • 50 克 蕃茄醬, 可多備一些

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2113 kJ / 505 kcal
Białko
18.6 g
Węglowodany
58.2 g
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy