Ravioli de poireau, bouillon au citron

Ravioli de poireau, bouillon au citron

3.8 56 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

Pour la pâte
  • de farine de blé
    200 g
  • d'eau
    6 c. à soupe
  • jaunes d'œufs
    3
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
Pour la farce
  • de blancs de poireau en rondelles
    450 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
Pour le bouillon
  • d'oignon pelé et coupé en quatre
    100 g
  • de gingembre frais pelé et coupé en morceaux
    2 cm
  • de carottes en grosses rondelles
    150 g
  • d'eau
    1500 g
  • poireaux le vert seulement (100 g envrion)
    2
  • de fenouil en morceaux
    50 g
  • du sel
  • herbes aromatiques fraîches ciselées
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358 kcal / 1503 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...