Pâtes complètes aux crevettes

Pâtes complètes aux crevettes

3.9 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en petits morceaux
    70 g
  • d'huile d'olive et 2 c. à soupe pour les crevettes
    20 g
  • de jus d'orange
    60 g
  • de zeste d'orange non traitée râpé
    1 c. à café
  • d'eau
    830 g
  • de sel
    1 c. à café
  • du poivre moulu
  • de basilic frais
    12 feuilles
  • de crevettes cuites, décortiquées
    400 g
  • de pâtes sèches au blé complet type fusilli ou penne
    300 g
  • courgettes de petite taille, coupées en lanières
    2
  • de graines de lin doré
    1 c. à soupe bombée
  • de concombre non traité, coupé en dés
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 524 kcal / 2210 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...