![Veau aux poivrons à la sauce piquante Veau aux poivrons à la sauce piquante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FB8798E-9EFB-4F90-AA9A-E39FE0669FB5/Derivates/590FF23E-2B0D-4B7D-B674-035BAA9DC58A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 1000 g d'escalopes de veau, taillées en lamelles (1 x 5 cm)
- 1 - 2 c. à soupe rase de piment séché en flocons, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de sauce de soja
- 30 g de sauce d'huître
- 100 g de vin de riz
- 400 g de poivrons verts, en julienne
- 400 g d'oignons doux, en julienne
- 4 c. à soupe d'huile de sésame toasté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 36.08 g
- Węglowodany
- 8.22 g
- Tłuszcz
- 20.46 g
- Błonnik
- 2.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry d'agneau
1 Std.
Curry d'agneau du Cachemire
3 Std. 35 Min
Mafé de poulet
1 Std.
Gigot d'agneau farci à l'orientale
1 Std. 30 Min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min
Poulet à la cantonaise et aux légumes
35 min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1 Std.
Korma d'agneau
13 godz. 50 min
Curry d'agneau aux aubergines
50 min
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9h 15min
Poulet à la sauce épicée
50 min
Poulet yassa
12h