Veau aux poivrons à la sauce piquante

Veau aux poivrons à la sauce piquante

4.5 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'huile de tournesol
  • 1000 g d'escalopes de veau taillées en lamelles (1 x 5 cm)
  • 1 - 2 c. à soupe rase de piment séché en flocons à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de sauce de soja
  • 30 g de sauce d'huître
  • 100 g de vin de riz
  • 400 g de poivrons verts en julienne
  • 400 g d'oignons doux en julienne
  • 4 c. à soupe d'huile de sésame toasté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36.08 g
Kalorie 1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 20.46 g
Błonnik 2.48 g
Węglowodany 8.22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...