![Betteraves marinées aux framboises Betteraves marinées aux framboises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ED99A2D-4CFB-4288-B037-457FDCBA233B/Derivates/43994A56-D709-4833-940D-F68F12099EF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 140 g de betteraves crues, émincées en très fines rondelles
- 100 g de framboises surgelées
- 20 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de vinaigre balsamique
- 15 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 345.2 kJ / 82.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Salade carottes-betteraves au basilic
10 min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Poireau à la moutarde
35min
Chou vapeur (300 g)
15min
Salade en verrines
15min
Compotée pomme-betterave aux épices
20min
Mille-feuille de betterave à l'ail confit et chèvre frais
1h
Salade de chou-rave et pois gourmands
3 Std. 45 Min
Vinaigrette au cidre et échalotes
5 min
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55min
Navets vapeur (200-600 g)
30min
Salade de betterave
15min