Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
250 g mąki tortowej
-
70 g cukru
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
150 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
-
400 g jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.2 g
Kalorie
1190 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto ananasowe
55 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min