
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 250 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 200 g mleka w proszku
- woda do zwilżenia
- 20 truskawek, świeżych małych
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 196.6 kcal / 822.5 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 56.1 mg