Urządzenia i Akcesoria
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g mleka w proszku
-
woda do zwilżenia
-
20 truskawek, świeżych małych
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
56.1 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
822.5 kJ /
196.6 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 godz.
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Śnieżny koktajl
15 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Karmelowy czaj
20 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15 min