Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie

Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie

4.2 75 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk

Składniki

  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 200 g mleka w proszku
  • woda do zwilżenia
  • 20 truskawek, świeżych małych
  • 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 56.1 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 822.5 kJ / 196.6 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...