Urządzenia i Akcesoria
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 sztuk
Składniki
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g mleka w proszku
-
woda do zwilżenia
-
20 truskawek, świeżych małych
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
56.1 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
822.5 kJ /
196.6 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1h
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Jabłka w karmelu
30min
Serniczki Oreo®
3h 30min
Financiery orzechowe z malinami
1h 20min
Szyszki z ryżu preparowanego
1h 25min
Mango Fool
15min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Churros z sosem czekoladowym
45min
Serniczki w słoikach
4h