Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro
- 100 g di carote, pelate e tagliate a julienne
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
-
40
g di panna fresca liquida
lub 40 g di latte intero - 320 g di pasta secca corta tipo penne
- 1 pera, sbucciata e a dadini (2 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Parmigiano reggiano grattugiato a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto alla valdostana
35min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 Min
Pasta alla bagossa
50min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min