Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro
- 100 g di carote, pelate e tagliate a julienne
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
-
40
g di panna fresca liquida
lub 40 g di latte intero - 320 g di pasta secca corta tipo penne
- 1 pera, sbucciata e a dadini (2 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Parmigiano reggiano grattugiato a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla valdostana
35min
Pasta con ragù di verdure
45 min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Penne integrali con fonduta di porri
50min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50min
Spaghetti al vino rosso
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min